У Мережу потрапило відео чергового конфлікту з ТЦК у Харкові. На кадрах кілька людей у військовій формі схопили цивільного і завантажили його у легковий автомобіль. Чоловік чинив спротив и вигукував “Люди, люди…” Йому вдалося визволитися, але перша спроба втечі буда невдалою. Його наздогнали люди у військовій формі і знов притягнули до авто. Цивільному вдалося вирватися вдруге і втекти.

У ТЦК розказали, що під час оповіщення у громадських містах військові та поліцейські виявили громадянина, який знаходиться у розшуку. Цей чоловік за рішенням ВЛК був визнаний придатним до військової служби та отримав повістку, але втік на шляху до навчального центру та не прибув за повторним викликом до ТЦК. Військові та поліцейські запропонували йому проїхати до ТЦК, щоб з’ясувати, чому він не прибув по повістці. Але чоловік втік. 

У ТЦК зазначили, що зараз встановлюється місце перебування втікача, а також з’ясовуються всі обставини, що призвели до конфлікту, зокрема, перевіряється дотримання порядку заходів оповіщення військовозобов’язаних. 

24 лютого 2022 року в Україні було оголошено військовий стан. Усі чоловіки віком від 18 до 60 років можуть буди мобілізованими. Вони зобов’язані завжди мати при собі військово-обліковий документ (можна в електронній формі) разом із документом, що посвідчує особу, та пред’являти ці документи уповноваженим особам.