Студент Харківської академії культури Владислав Каплієнко звинувачує львівський ТЦК у тому, що його там побили. Про це пише “Суспільне”.

Студент заявляє, що інцидент стався 8 жовтня. У Львові його зупинили співробітники ТЦК та поліції.

"Вони не показали своїх документів, не представилися. Просто під приводом ВЛК мене завантажили у бус. Повезли (до центру комплектування - SQ) і там же сталося побиття співробітниками ТЦК. Приводом було те, що я не здав свій телефон", - розповів харків'янин.

Студент розказав, що йому наказали здати телефон. Він відмовився, оскільки чекав дзвонку від матері. За даними студента, бити його почали після того, як задзвонив телефон. Співробітник ТЦК намагався вихопити телефон, але самотужки не впорався і покликав на допомогу іншого співробітника. 

За словами Каплієнка, йому діагностували струс мозку.

"Я спілкуюся з адвокатом, з судмедекспертом поспілкувався. По лікарях пройшов, зібрав усі документи з приводу свого стану. Далі я буду писати заяву до поліції та, думаю, в Державне бюро розслідувань", — заявив студент.

24 лютого 2022 року в Україні запроваджено військовий стан. Усі чоловіки віком від 18 до 60 років, придатні за станом здоров'я, можуть бути мобілізовані до ЗСУ. Співробітники ТЦК з поліцейськими проводять рейди по вулицях та інших громадських місцях, виписують повістки. Люди до 25 років, які не мають досвіду військової служби, не підлягають мобілізації.