27 вересня у Холодногірському районі Харкова люди у військовій формі побили та силоміць затягнули в автомобіль чоловіка. Відео інциденту було поширене у соцмережах. Чоловік, який називає себе племінником потерпілого, також розпосюдив своє звернення. Він стверджує, що люди у формі були співробітниками ТЦК, які відібрали у його дядька телефон та заборонили зв'язатися з рідними. Також він наголошує, що влітку цього року його дядя постраждав від ворожого обстрілу, втративши батька та отримавши серйозні травми, зокрема черепно-мозкові.

У відповідь на поширення цього запису ТЦК виступив із офіційною заявою, категорично заперечуючи причетність своїх співробітників до цієї події. ТЦК наголошує, що військовослужбовці центру жодним чином не пов'язані з інцидентом, а зафіксована на відео автомобільна техніка не перебуває на обліку в ТЦК Харкова та області.

Представники ТЦК розцінюють поширення цього відео як "відвертий наклеп і свідому дискредитацію", зазначаючи, що це не перший випадок безпідставного звинувачення ТЦК у подібних інцидентах. Вони закликають правоохоронні органи розслідувати джерела фінансування та мотиви поширення такої інформації, яку вважають антидержавною діяльністю.

У територіальному центрі нагадали, що будь-які спроби перешкоджання оповіщенню, образи, опір чи напад на військовослужбовців, які виконують свої обов'язки, матимуть юридичні наслідки, включаючи адміністративну або кримінальну відповідальність.

18 травня набув чинності новий закон про мобілізацію, який передбачає, що всі чоловіки віком від 18 до 60 років протягом 60 діб мали оновити свої дані як військовозобов'язані. Загалом усі чоловіки зобов'язані завжди мати при собі військово-обліковий документ та пред'являти його на вимогу уповноважених осіб. Оповіщення може відбуватися як за місцем проживання чи роботи, так і у громадських місцях.