У суботу, 12 жовтня, у Харкові учасників трьох музичних гуртів забрали до ТЦК прямо перед концертом. Про це повідомляє ТСН. Повістки виписали музикантам та режисеру. Виступ скасували.

У барі на вулиці Сковороди (колишня Пушкінська) мав відбутися концерт київських гуртів Mordox, "Грунт палає" та True_tough. Музиканти здійснювали благодійний тур містами України на підтримку бригади Нацгвардії "Азов".

Близько 18:00, коли розпочалася репетиція, до закладу прийшли представники ТЦК та поліції. Вони перевірили у присутніх документи.

Близько 19:00 сімох людей - музикантів, відеографа, звукорежисера та волонтера - відвезли до військкомату для додаткової перевірки даних. Усім їм виписали повістки. За даними видання, одного затриманого вже відправили до навчання.

Представник компанії, яка організовувала тур, розповів виданню KHARKIV Today, що раніше у музикантів жодних проблем із документами не виникало.

“Ми давно співпрацюємо з "Азовом", наш фонд зібрав понад 100 мільйонів гривень для бригади. На всі тури музикантів робимо документи про те, що це справді тур. Раніше музикантів зупиняли, пояснювали, їх відпускали. У супровідному листі є контактна особа у бригаді, якій можна дзвонити, перевіряти. Тепер усі бояться їхати до Харкова. Мені дуже неприємно, що таке сталося саме у Харкові. Але ворог у нас один, кожен громадянин України має стати на облік, оновити дані", - каже представник компанії.

24 лютого 2022 року в Україні запроваджено військовий стан. Усі чоловіки віком від 18 до 60 років, придатні за станом здоров'я, можуть бути мобілізовані до ЗСУ.

Фото - ілюстративне