45-річний мобілізований харків'янин наводив ракети на свою бригаду. Про це повідомив речник обласного управління СБУ Владислав Абдула.

За даними СБУ, чоловіка в серпні цього року дистанційно завербувала військова розвідка РФ. Агент мав коригувати удар по одному з підрозділів бригади ЗСУ, в якій сам служив. В обмін на це російська спецслужба обіцяла переправити його до РФ. Там чоловік планував вступити в російську армію і воювати проти України.

Агент відмітив місця розміщення ЗСУ на гугл-карті та відправив скріншот російському куратору. Також він провів дорозвідку в районі позицій ППО, яку росіяни сподівалися обійти під час ракетної атаки.

Перед обстрілом агенту слід було прибути в певне місце на передовій, а росіяни мали створити "коридор" для переходу ним лінії фронту. СБУ затримала підозрюваного і зірвала плани РФ.

Під час обшуку в затриманого вилучено мобільні телефони, які він використовував для зв'язку з російською спецслужбою. Наразі підозрюваний перебуває під вартою без права внесення застави. Йому загрожує довічне позбавлення волі з конфіскацією майна.