Співробітниця селищної ради у Харківській області працювала на РФ під час окупації. Про це повідомив речник обласного управління СБУ Владислав Абдула.

Підозрювана - 49-річна жінка, яка до повномасштабного вторгнення РФ працювала у Дворічанській селищній раді.

Під час окупації селища жінка добровільно обійняла незаконну посаду "головного спеціаліста сектору діловодства" у Дворічанському теруправлінні окупаційної адміністрації Куп'янського району.

Жінка займалась переоформленням документації за російським законодавством, допомагала представникам окупаційної влади комунікувати з місцевими мешканцями та підприємствами, приймала заяви громадян, реєструвала та опрацьовувала вхідну і вихідну кореспонденцію.

За даними прокуратури, підозрювана також займалася формуванням заяв від місцевих мешканців для виплати "матеріальної допомоги" в російських рублях.

Після визволення Куп’янського району жінка переїхала до Харкова, де оформила статус внутрішньо переміщеної особи та орендувала квартиру. Але співробітники СБУ встановили її місцезнаходження.

Досудове розслідування завершене, матеріали передано до суду. За ч. 2 ст. 111-1 (колабораційна діяльність) Кримінального кодексу України жінці загрожує позбавлення права займати певні посади строком від 10 до 15 років.