Міста Вовчанська більше не існує. Про це в ефірі телемарафону заявив командир батальйону ударних БпАК "Ахіллес" 92-ї окремої штурмової бригади Юрій Федоренко. За його словами, російською артилерією та КАБами місто буквально стерто з лиця землі.

Вовчанськ – місто на Харківщині за кілька кілометрів від українсько-російського кордону. До війни тут мешкало близько 19 тис. осіб. 24 лютого 2022 року місто було окуповане військами РФ. У вересні того ж року ЗСУ його звільнили. 10 травня 2024 року російські війська розпочали новий наступ на півночі Харківської області. Вже 5 місяців у Вовчанську тривають вуличні бої. Майже всі будинки в місті зруйновані, мешканців там практично не залишилося. Про значне руйнування Волчанська раніше повідомляв і голова Харківської ОВА Олег Синегубов.

За словами Федоренка, ситуація на півночі області залишається незмінною.

"За останній період противник не мав жодних тактичних успіхів на полі бою, незважаючи на те, що інтенсивність бойових дій зараз переходить за межі вище середнього", - зазначив комбат.

В оперативно-тактичному угрупуванні військ "Харків" повідомляли про те, що РФ перекидає штурмовиків у Вовчанськ для активізації бойових дій.