Підрозділи Головного управління розвідки звільнили від окупантів Вовчанський агрегатний завод. Про успішне завершення операції сьогодні, 24 вересня, повідомили у ГУР. 

Російські війська почали наступ на півночі Харківської області 10 травня. Їм вдалося зайти у Вовчанськ, де їх зупинили ЗСУ. У середині червня Головнокомандувач ЗСУ Олександр Сирський говорив, що росіяни застрягли у Вовчанську. У кінці червня повідомлялося, що десятки росіян заблоковані на агрегатному заводі .

За даними спецслужби, операція проходила в надзвичайно складних умовах. Українські воїни проводили системну зачистку 30 будівель заводу, постійно вступаючи в контактні бої з противником у щільній забудові. Повідомляється навіть про випадки рукопашних сутичок.

Росіяни перетворили агрегатний завод на потужний оборонний об'єкт, задіявши для його захисту елітні підрозділи, включаючи бійців 45-ї бригади спеціального призначення повітряно-десантних військ з Кубінки (Москва). Проти українських розвідників активно застосовувалися артилерія, ударні дрони-камікадзе, КАБи та важкі вогнеметні системи "Солнцепек".

Незважаючи на запеклий опір противника, бійцям ГУР вдалося не лише знищити ворожі сили, але й взяти полонених, поповнивши обмінний фонд.

Після завершення операції завод було передано під контроль Збройних Сил України.

Операцію здійснили спеціальні групи ГУР: "Стугна", "Парагон", РДК, "Юнгер", БДК, "Терор".