Сьогодні, 30 вересня, РФ здійснили невдалу спробу штурму українських позицій, після чого російські десантники розбіглися по Вовчанську. Про це повідомив речник оперативно-тактичного угруповання "Харків" Віталій Саранцев в ефірі "Суспільного".

За словами Саранцева, росіяни у ході штурму використовували важку броньовану техніку та бойові броньовані машини для підтримки десанту. Однак українські захисники вчасно виявили наближення ворожої техніки з десантом на борту та завдали їй вогневого ураження.

В результаті контрдій Сил оборони України було пошкоджено 4 одиниці російської бронетехніки. Зазнавши втрат, противник відмовився від подальшого штурму.

Станом на 10:30 того у Вовчанську тривав стрілецький бій.

Крім того, речник зазначив, що Вовчанський агрегатний завод, який звільнили від армії РФ, став ціллю №1 для окупантів. Він наголосив, що наразі ворог завдає удари по заводу з усього наявного озброєння, включаючи важку вогнеметну систему. Він додав, що були також здійснені скиди авіаційних бомб. За його словами, об'єкт залишається під контролем українських сил, які дотримуються всіх заходів безпеки для уникнення втрат особового складу та техніки.

Саранцев також зазначив, що звільнення агрегатного заводу у Вовчанську розширило зону контролю Сил оборони у місті. За його словами, це покращило логістичні можливості українських військ та мало деморалізуючий вплив на ворога.

При цьому, Саранцев наголосив на розумінні важливості цього об'єкту для російських окупантів, які, за його прогнозами, продовжуватимуть спроби захопити його всіма можливими засобами. 

Російські війська почали наступ на півночі Харківської області 10 травня. Їм вдалося зайти у Вовчанськ, де їх зупинили ЗСУ. У середині червня Головнокомандувач ЗСУ Олександр Сирський говорив, що росіяни застрягли у Вовчанську. У кінці червня повідомлялося, що десятки росіян заблоковані на агрегатному заводі.

Фото ілюстративне