Армія РФ готує ударний кулак, щоб зламати оборону на Куп'янському напрямку. Про це в ефірі національного телемарафону повідомив голова ХОВА Олег Синєгубов.

За його словами, російські війська формують черговий ударний кулак, щоб спробувати прорвати оборону ЗСУ. Однак сили оборони готові до будь-яких дій противника, адекватно реагують на всі загрози та продовжують надійно тримати позиції, завдаючи росіянам втрат.

Олег Синєгубов зазначив, що ситуація на Куп'янському напрямку залишається складною.

Із 56-ти населених пунктів Куп'янського району, які постійно перебувають під обстрілами, триває евакуація населення. З небезпечної зони вже вивезли 2 339 осіб, зокрема 350 дітей. Ще 1 438 осіб, зокрема 164 дитини, виїхали самостійно. Однак багато хто відмовляється виїжджати.

Про підготовку нового наступу армії РФ на Куп'янсько-Лиманському напрямку заявляла заступник міністра оборони України Ганна Маляр. За її словами, росіяни комплектують резерви з військ, які перебували на відновленні; ще частину - заводить із території РФ і використовує підрозділи, перекинуті з Білорусі. Противник також стягує своїх професійних бійців - насамперед десантно-штурмові бригади.

Заступник начальника розвідки батальйону "Вовки Да Вінчі" імені Дмитра Коцюбайла Сергій Філімонов розповів, що тактика росіян на Куп'янському напрямку схожа з тією, що вони використовували під Бахмутом. Йдеться про так звані "м'ясні" штурми, коли вони відправляють уперед зеків, а за ними можуть іти регулярні війська.