Мер Харкова Ігор Терехов провів переговори з президентом Чехії Петром Павелом. Про це повідомили у міськраді.

Зустріч мера з очільником Чехії відбулась в рамках міжнародної виставки FUTURE FORCES FORUM, яка проходить під патронатом чеського президента та чеського уряду в Празі.

Ігор Терехов подякував Петру Павелу та чеському народу за військову, економічну та гуманітарну допомогу Україні, зокрема, Харкову - у сфері медицини, оновленні транспортної інфраструктури та підготовці до опалювального сезону.

Мер і президент також обговорили поточну ситуацію в Харкові. За словами Терехова, незважаючи на складні воєнні умови, в місті залишається понад мільйон мешканців, тому міська влада робить все можливе, щоб забезпечити стабільну роботу комунальних служб взимку. Основну увагу зосередили на можливостях підтримки комунальних підприємств Харкова. Зокрема, модернізації обладнання "Харківводоканалу" і впровадженні нових технологій очищення води

Терехов також висловив надію, що чеський бізнес і далі буде залучатися до реалізації енергетичних проектів, зокрема, в партнерстві з ООН, USAID та Світовим банком.

Раніше вже були досягнуті домовленості з Чехією на поставку до Харкова когенераційних установок. Також Чехія допомогала поповнити рухомий склад міського трансопрту, значну частину якого обстрілами знищили війська РФ. До Харкова прибули чеські трамваї.