Сотні росіян знищено під час операції "Хартії" під Липцями. Про це повідомили у 13-й бригаді Національної гвардії України “Хартія”.

Сили оборони у складі бригади “Хартія“, ГУР та інших підрозділів проводять операцію зі звільнення лісового масиву на північ від Липців в Харківській області.

З початку проведення операції українським підрозділам вдалося звільнити 400 га і відкинути росіян на декілька кілометрів. Бійці “Хартії“ ліквідували 233 військових РФ, 300 було поранено та 10 взято у полон. Також знищено та пошкоджено 50 одиниць броньованої та вантажної техніки, понад 400 фортифікаційних об’єктів.

У бригаді відзначають, що проведена операція створила умови для подальшого витіснення російських військ з півночі Харківської області. 

У ГУР повідомляли, що в операції також беруть участь підрозділи “Артан”, Kraken та Міжнародний легіон. Українські бійці захопили російський район оборони і знищили 3 мотострілецьких батальйони, загін “Шторм” та розвідувальну роту 7 окремого мотострілецького полку 11 армійського корпусу РФ. 

За оцінкою ГУР, становище російських військ на цьому відрізку фронту близьке до безнадійного.

Бойові дії на Харківському напрямку активізувалися з 10 травня 2024 року, коли війська РФ організували новий наступ на півночі Харківщини. Їм вдалося просунутися на кілька кілометрів вглиб української території, на підступах до великого села Липці іх зупинили ЗСУ.

Фото ілюстративне