Голова Петропільського старостинського округу Олександр Нечволод теж загинув під час удару по кафе в селі Гроза. Про це під час брифінгу повідомив начальник слідчого управління поліції Харківщини Сергій Болвінов.

Село Гроза входить до Петропільського округу.

Загиблому було 60 років.

"Ракета розірвала деяких людей на такі частини, що нам доводиться зараз їх збирати... За всіма вилученими частинами ми проводимо ДНК-дослідження", - заявив Болвінов.

По селу Гроза російські війська вдарили ракетою "Іскандер" 5 жовтня. Ракета влучила в кафе, де поминали загиблого на фронті бійця Андрія Козиря. За даними на 10 жовтня, загинули 53 людини. П'ятьох людей ще вважають зниклими безвісти.

На думку поліції, ракету могли навести. На причетність до наведення перевірили понад 50 осіб.

З ініціативи України вчора, 9 жовтня, відбулося засідання Ради безпеки ООН, присвячене трагедії в Грозі. Постпред РФ при ООН Василь Небензя заявив, що нібито в Грозі ховали "високопоставленого українського націоналіста", а на поминки зібралося "багато поплічників нацистів".

Заступник Генсека ООН із політичних питань Розмарі Дікарло заявила, що удар по Грозі став одним із найбільших нападів армії РФ на мирних громадян.

Постпред Франції Ніколя де Рів'єра назвав атаку на село Гроза воєнним злочином і заявив, що Франція підтримуватиме Україну в Міжнародному кримінальному суді, щоб боротися за покарання тих, хто скоїв цей злочин.

Газета Washington Post у своїй статті про трагедію в Грозі писала, що майже всі загиблі під час удару були мирними людьми. Кореспондент видання заявив, що бачив серед жертв удару тільки одного загиблого у військовій формі.

Фото: "МедіаПорт"