Головнокомандувач ЗСУ генерал-полковник Олександр Сирський заявив, що інтенсивність боїв на Харківському фронті знизилася.

У своєму Telegram-каналі він розповів, що тиждень працював на Східному фронті. Побував практично у всіх бригадах, які ведуть бої у Вовчанську і під Харковом, а також на Покровському, Курахівському, Времівському, Торецькому, Краматорському напрямках.

Найскладнишим напрямком Сирський назвав Покровський в Донецькій області.

На інших напрямках, зокрема й на Харківському, інтенсивність бойових дій знизилася. Проте, за даними Генштабу ЗСУ, бойові зіткнення на півночі Харківської області тривають щодня. 2 липня відбулося 8 боїв у районі Вовчанська і села Глибоке.

Сирський розповів про актуальні проблеми та переваги ЗСУ.

Основною проблемою Сирський назвав комплектування частин і підрозділів мотивованими, якісно підготовленими військовими.

Наступним проблемним питанням він вказав забезпечення сучасними засобами РЕБ і ППО, здатної ефективно боротися з російськими безпілотниками.

Сирський заявив, що у ЗСУ є перевага в кількості та якості бойових коптерів, насамперед бомберів і FPV-дронів, а також у майстерності операторів, які їх застосовують.

Виходячи з цього, важливим напрямком роботи Сирський назвав адаптацію програми базової підготовки військових до умов повного панування дронів на полі бою. Заплановано чергову зустріч із командирами підрозділів БПЛА щодо обміну досвідом застосування та подальшого розвитку цього виду зброї.