Від російського ракетного удару вночі 6 вересня згорів будинок Віталія Зубенка, батька загиблого героя Небесної сотні, харків'янина Владислава Зубенка. Як розповів чоловік "Суспільному", він встиг винести найцінніше – нагороди, які були вручені синові посмертно.

У цьому будинку Віталій мешкає з початку війни. У травні його другий будинок у Чугуєві також зруйнували росіяни.

"П'ять днів тому зустрів знайомого із Чугуєва. Він каже, що мій будинок розбомбили капітально", - сказав чоловік.

Віталій встиг вискочити та взяти з собою медалі загиблого сина. Саме з цього будинку Владислав Зубенко, який загинув на Майдані, їхав до Києва на початку Революції Гідності.

"Ми вдвох будинок будували. Коли він загинув, я вже сам добудовував. Вони своїм життям хотіли запобігти цій війні, але не змогли. Я думаю, що Росія намагається цими бомбардуваннями змусити керівництво підписати капітуляцію. Але я кажу, що ми ніякої капітуляції не будемо підписувати. Вони знищують мирне населення. Якби син залишився живим, він пішов би на фронт", - сказав Віталій.

21 22 23


Увага! Читайте нас у телеграм-каналі Новини Status Quo
Там більше інформації!


Довідка SQ. Владислав Віталійович Зубенко (22 квітня 1991 року, Харків – 28 лютого 2014 року, Київ) – громадський активіст, учасник Євромайдану. Герой "Небесної Сотні". Герой України.

Із червоним дипломом закінчив Харківську залізничну академію. Після закінчення академії працював контролером на Південній залізниці. Був поетом, волонтером. Владислав виступав на чемпіонаті світу з історичного бою за збірну України. Захоплювався історичною реконструкцією.

Після кривавих подій 18 лютого 2014 року у Києві Влад поїхав на Майдан, із собою взяв лицарські обладунки. Влад Зубенко отримав кулю, закриваючи щитом і тілом ноші з пораненим, якого медики виносили сходами до готелю «Україна». На честь Владислава Зубенка перейменовано вулицю у Харкові (попередня назва - вулиця Тимурівців).