Секції розбитого спорткомплексу "Уніфехт" Харківського національного університету ім. В. Н. Каразіна відновлюють роботу. За інформацією представника університету Володимира Темченка, з 14 секцій, які функціонували до війни, 8 вже відновили роботу, пише "Суспільне".

"Уніфехт", який є спортбазою Харківського національного університету імені Каразіна, - це єдиний у Харкові спорткомплекс, де готують фехтувальників на шпагах. До повномасштабної війни "Уніфехт" був найкращою фехтувальною базою в Україні.

У березні 2022 року росіяни скинули на "Уніфехт" п'ять авіабомб. Зруйновано було 80%: усі спортивні зали - велика ігрова, мала ігрова, зала боротьби ММА, зала боксу, тренажерна зала та три фехтувальні зали. Спорткомплекс почали відновлявати. Тоді на ремонт уцілілої частини будівлі Федерація фехтування спрямувала чотири мільйони гривень. У січні 2024 року росіяни завдали ракетного удару біля спорткомплексу. Вилетіло 70% відновлених вікон, але ремонт продовжили.

Наразі три секції продовжують працювати у вцілілій частині пошкодженого комплексу, деякі перейшли в онлайн-формат, а решта знайшли альтернативні приміщення для занять:

► В уцілілій частині спорткомплексу тренуються фехтувальники.

► Заняття з шахів та аеробіки проводяться дистанційно.

► Клуб єдиноборств розмістився у головному корпусі університету, яке також потребувало відновлення після обстрілів. У відремонтованому залі тепер можна займатися 15 силовими видами спорту, включаючи ММА, бокс та різні види боротьби.

► Для секції стрільби з лука планується облаштування нового тиру в приміщенні "Уніфехту".

Після завершення війни університет планує будівництво нового спорткомплексу .

Раніше в спорткомплексі можна було відвідувати: аеробіку, атлетизм, баскетбол, футзал, бадмінтон, бокс, кікбоксинг, змішані єдиноборства ММА, фехтування, водний туризм, кросфіт, стрільба з лука, шахи.