Армія РФ увечері 4 вересня вдарила авіабомбами по селу Чернещина в Ізюмському районі. Про це повідомив голова ХОВА Олег Синєгубов.

За даними губернатора, у селі зруйновано будівлю дитячого садка поруч зі школою. Також зафіксовано приліт біля приватного будинку. Люди не постраждали.

Чернещина розташована на схід від смт Борова, майже на адміністративному кордоні Харківської та Луганської областей. До війни в селі мешкало близько 600 осіб.

Росіяни практично щодня завдають по Чернещині ударів авіабомбами. Так, 3 вересня війська РФ скинули на село керовану авіабомбу, через що зруйновано два приватні будинки.

Днем раніше, 2 вересня, у Чернещині бомба впала неподалік від місцевої школи.

Уранці 31 серпня через удар авіабомбами в Чернещині було пошкоджено будівлю, склади та майстерню агрофірми. Того ж дня російські війська повторно запустили по Чернещині авіабомби, постраждали два будинки.

29 серпня армія РФ також вдарила по Чернещині керованими авіабомбами, пошкодивши корівник, сарай, гараж і трактор місцевого агропідприємства.

А 16 серпня РФ скинула на Чернещину три авіабомби менше ніж за годину. Було пошкоджено п'ять приватних будинків.

За минулу добу, за даними Синєгубова, російські війська також обстріляли село Шийківка Ізюмського району. Тут пошкоджено будівлю їдальні, спалахнула пожежа. В облуправлінні ДСНС розповіли, що площа пожежі становила 100 кв.м. Жертв і постраждалих немає.

Через обстріли в районах сіл Глушківка і Сеньківка Куп'янського району виникла лісова пожежа в Сеньківському лісництві. У селі Глушківка через обстріли горіла хвойна підстилка в лісі. На момент прибуття рятувальників вогонь поширився на 5 гектарів. Під постійною загрозою нових обстрілів рятувальники ліквідували пожежу о 16:45. За попередніми даними, ніхто не постраждав.