Близько опівночі 3 листопада російські війська завдали серію ударів безпілотниками "Шахед" по Харкову і передмістю. Прильоти зафіксовано у двох районах Харкова - Основ'янському та Шевченківському, а також у селищі Коротич, повідомили в обласній прокуратурі

В Основ'янському районі Харкова ударами трьох безпілотників пошкоджено гаражі, житлові будинки та автомобілі. Постраждав навчальний заклад - коледж транспортних технологій: у 100-річній будівлі частково зруйновано другий і третій поверхи.

Як повідомив мер Харкова Ігор Терехов, будівлю коледжу розберуть, потім її відновлюватимуть. На час робіт біля коледжу не ходитимуть трамваї: тут доведеться знімати контактну мережу. Крім того, у частині Основ'янського району немає світла.

Масштабну пожежу в Основ'янському районі площею понад 1000 кв.м було ліквідовано о 10:25. На місці працювали близько 70 рятувальників і 12 одиниць техніки.

Унаслідок нічної атаки БПЛА постраждали 8 осіб, зокрема двоє дітей 10 і 2,5 років: у всіх гостра реакція на стрес.

У Шевченківському районі внаслідок влучання одного безпілотника пошкоджено приватні будинки, гаражі та машини.

У передмісті Харкова - смт Коротич - унаслідок удару загорілися дві нежитлові будівлі. За попередніми даними, селище атакували 5 безпілотників.

На місці подій знайдено фрагменти безпілотників "Герань-2". За фактами порушення законів та звичаїв війни (ч. 1 ст. 438 КК України) розпочато досудові розслідування.

Фото: областна прокуратура, "Суспільне"