Пропавшему В. Климентьеву предлагали 10 тыс. долл. за отказ от публикации материалов о заместителе прокурораЗниклому головному редактору харківської газети "Новий стиль" Василю Климентьєву у червні цього року пропонували 10 тис. дол за відмову від публікації компромату на першого заступника прокурора Харківської обл. Сергія Хачатряна. Про це 19 серпня повідомив журналістам заступник головного редактора газети "Новий стиль" Петро Матвієнко.

За його словами, гроші пропонував якийсь "чоловік, який приїхав на джипі". В обмін на гроші він хотів, щоб у газеті "Новий стиль" не вийшла стаття "Гримуча суміш", в якій містився компромат на С.Хачатряна. "Климентьєв сказав: "Я не торгую совістю" і виставив цю людину за двері", - заявив П.Матвієнко.

"Я не боюся назвати імена трьох людей, які в останні три роки були основними фігурантами розслідувань газети. Розповіді про їх "діяння" множилися з номера в номер. Це голова Державної податкової адміністрації в Харківській обл. Станіслав Денисюк, перший заступник прокурора Харківської обл. С.Хачатрян, суддя Київського районного суду Володимир Плетньов", - заявив журналістам співробітник газети "Новий стиль" Юрій Хомайко. У той же час, за словами Ю.Хомайка, у В. Климентьєва були "довірливі стосунки" з колишнім прокурором Харківської обл. Васильом Синчуком. "В.Климентьєв радився з В.Синчуком з приводу того, чи доречно піднімати деякі питання в газеті", - заявив Ю.Хомайко.

За словами колег зниклого журналіста, В.Климентьєву неодноразово погрожували, одного разу отруїли його собаку. Тому зниклий рідко виходив з дому і носив з собою травматичний пістолет.

За словами колег В.Климентьєва, вони ведуть власне розслідування зникнення журналіста. Вони також заявили, що причина події - професійна діяльність журналіста.

Довідка "SQ". Близькі родичі В.Климентьєва (1943 р.н.) 12 серпня о 22.30 звернулися до Дзержинського райвідділу міліції Харкова із заявою про те, що він пішов з дому і не повернувся. Міліція 15 серпня порушила кримінальну справу за ознаками злочину, передбаченого ст. 115 Кримінального кодексу (умисне вбивство). Мобільний телефон і ключі В.Климентьєва були знайдені 17 серпня в гумовому човні на Печенізькому водосховищі.

В. Климентьєв займався журналістськими розслідуваннями, пов'язаними з розкриттям фактів корупції в силових органах.