"До зникнення головного редактора харківської газети "Новий стиль" Василя Климентьєва можуть бути причетні співробітники правоохоронних органів Харківської області - як чинні, так і звільнені", - заявив 26 серпня на брифінгу міністр внутрішніх справ України Анатолій Могильов, повідомило "Дзеркало тижня". За словами міністра, є підстави припускати, що В.Климентьєва вже немає в живих. "Підстав вважати, що журналіст загинув, достатньо: при зборі первинних матеріалів ми виявили у нього досить багато критичних статей, які стосуються низки осіб Харківської області", - заявив А.Могильов.

Окрім того, міністр повідомив, що справу про зникнення В.Климентьєва буде розслідувати Головне слідче управління МВС України. "Щоб не було витоку інформації, справа забирається в центральний апарат", - заявив А.Могильов.

Довідка "SQ". Близькі родичі В.Климентьєва (1943 р.н.) 12 серпня о 22.30 звернулися до Дзержинського райвідділу міліції Харкова із заявою про те, що він пішов з дому і не повернувся. Міліція 15 серпня порушила кримінальну справу за ознаками злочину, передбаченого ст. 115 Кримінального кодексу (умисне вбивство). Мобільний телефон і ключі В.Климентьєва були знайдені 17 серпня в гумовому човні на Печенізькому водосховищі (сел.Старий Салтів Вовчанського р-н).

В.Климентьєв займався журналістськими розслідуваннями, пов'язаними з розкриттям фактів корупції в силових органах. За словами співробітника газети "Новий стиль" Юрія Хомайка, в останні три роки основними фігурантами розслідувань газети були С.Денисюк, В.Плетньов і С.Хачатрян.

А. Могильов раніше заявив, що В.Климентьєв міг стати жертвою тих людей, яких критикував у своїх публікаціях.