Міністр внутрішніх справ Анатолій Могильов направив свого заступника до Харкова для проведення заходів з пошуків зниклого головного редактора газети "Новий стиль" Василя Климентьєва. Як повідомила "ЛІГАБізнесІнформ", про це А.Могильов 20 серпня заявив на брифінгу. За його словами, про результати пошуків уже за два-три дні він знову буде доповідати Президенту України Віктору Януковичу.

А.Могильов підкреслив, що до Харкова поїде Леонід Зима (начальник кримінальної міліції), який проведе нараду і вивчить рівень роботи у цій справі, оскільки вона знаходиться на контролі у В. Януковича. За його словами, міліція проводить весь комплекс необхідних заходів.

Довідка "SQ". Близькі родичі В.Климентьєва (1943 р.н.) 12 серпня о 22.30 звернулися до Дзержинського райвідділу міліції Харкова із заявою про те, що 11 серпня він пішов з дому і не повернувся. Міліція 15 серпня порушила кримінальну справу за ознаками злочину, передбаченого ст. 115 Кримінального кодексу (умисне вбивство). Мобільний телефон і ключі В.Климентьєва були знайдені 17 серпня в гумовому човні на Печенізькому водосховищі.

В.Климентьєв займався журналістськими розслідуваннями, пов'язаними з розкриттям фактів корупції в силових органах. Газету "Новий стиль" В.Климентьєв видавав з 2004 р. на власні кошти, в редакції працювало 3 людини, вийшло 76 номерів газети. Юридичною адресою редакції була адреса домашньої квартири В.Климентьєва.

20 серпня В.Янукович провів зустріч з А.Могильовим і генпрокурором Олександром Медведьком, де заслухав їхні доповіді про хід пошукової роботи.