Народний депутат (фракція "Наша Україна - Народна самооборона") Геннадій Москаль заявив, що справу про зникнення редактора харківської газети "Новий стиль" Василя Климентьєва повинна взяти під свій контроль Генеральна прокуратура України. Про це повідомив "Головком".

Як зазначив Г.Москаль, "раніше всі вбивства, бандитизм розслідувала прокуратура, і в Генпрокуратурі всі ці слідчі залишилися, вони ж до міліції не перейшли. Там є маса досвідчених людей. Я нікого не хочу ображати, але я міг би назвати десяток прізвищ слідчих , які могли б сьогодні розплутати цю справу. У Головному управлінні "К" Служби безпеки України все-таки пара людей при пам'яті залишилася. Сформуйте з них групу, заберіть цю справу у МВС". Він підкреслив, що в іншому випадку Україна буде мати проблеми з Організацією з безпеки і співробітництва в Європі, міжнародною організацією "Репортери без кордонів", Радою Європи та Моніторинговим комітетом Парламентської асамблеї Ради Європи.

Також Г.Москаль заявив, що якщо цю справу передадуть до Генпрокуратури, то він готовий зустрітися зі слідчим і розповісти йому все, що знає, все, що не може розповісти пресі про зникнення В.Климентьєва. "Я сам знайду цього слідчого, прийду до нього і під протокол допиту розповім, хто що мені сказав, звідки у мене ця інформація, кого потрібно викликати і допитати, хто володіє інформацією і так далі. Як громадянин України я не можу залишитися осторонь. Але брати участь у цьому замилюванні очей, допомагати Анатолію Могильову (міністр внутрішніх справ України - "SQ") я абсолютно не збираюся", - відзначив він.

Довідка "SQ". Близькі родичі В.Климентьєва (1943 р.н.) 12 серпня звернулися до Дзержинського райвідділу міліції Харкова із заявою про те, що він пішов з дому і не повернувся. Міліція 15 серпня порушила кримінальну справу за ознаками злочину, передбаченого ст.115 Кримінального кодексу (умисне вбивство). Мобільний телефон і ключі В.Климентьєва були знайдені 17 серпня в гумовому човні на Печенізькому водосховищі (сел. Старий Салтів, Вовчанський р-н). В.Климентьєв займався журналістськими розслідуваннями, пов'язаними з розкриттям фактів корупції в силових органах. За словами співробітника газети "Новий стиль" Юрія Хомайка, в останні три роки основними фігурантами розслідувань газети були голова Державної податкової адміністрації в Харківській обл. Станіслав Денисюк, суддя Київського районного суду Володимир Плетньов і помічник прокурора Харківської обл. Сергій Хачатрян.