Вчора, 30 травня, близько 16 години росіяни вдарили КАБом по Вовчанську і поранили волонтера зі Швейцарії, який вивозив тварин. Про це повідомив начальник Харківської ОВА Олег Синєгубов.

Хроніка обстрілів за минулу добу

► О 13:30 30 травня РФ обстріляла КАБом село Юрченково Чугуївського району. Руйнацій зазнали два магазини, постраждав чоловік, який ніс гуманітарку.

► Російська армія о 13:50 завдала удар по с. Новоосинове Куп'янського району. Внаслідок обстрілу там пошкоджено шість приватних будинків та горіло авто. Також відомо, що одна людина загинула та одна постраждала.

► О 14:00 росіяни завдали ракетного удару по відкритій території на околицях с. Рогань.

► О 14:03 РФ обстріляла навчальний заклад у с. Богуславка Ізюмського району.  Внаслідок обстрілу горів окремо розташований учбовий корпус. 

► У Шевченківському районі близько 15:30 під час ворожого обстрілу БПЛА пошкоджено 3 автомобілі. Спрацювало ППО

► О 16:12 ворог завдав удару по с. Руська Лозова Харківського району. Постраждали два чоловіки.

► З 23:50 РФ наносила ракетні удари по Харкову. Одна з ракет влучила в пʼятиповерховий будинок. Наразі відомо про 5 загиблих та 25 постраждалих, з них 2 дитини. Попередньо під завалами знаходяться люди. Внаслідок повторного обстрілу пошкоджено пожежний автомобіль рятувальників та швидкої допомоги. Також зафіксоване влучання в 3-х поверхову адмінбудівлю та по відкритій місцевості.

Крім того, влучаня було у двоповерхову будівлю виробництва - там загинула одна людина.