Чиновниця з Вовчанська Харківської області перейшла на бік РФ під час окупації. Про це повідомив речник обласного управління СБУ Владислав Абдула.

До повномасштабного вторгнення РФ жінка працювала на різних посадах в органах державної влади. У 2022 році, під час окупації Вовчанська, вона добровільно зайняла незаконну посаду в окупаційній філії районного "центру зайнятості".

Вона організовувала для підлеглих "курси підвищення кваліфікації" за нормативною базою РФ, консультувала роботодавців відповідно до російського законодавства, брала участь у складанні програм зайнятості населення, готувала викривлену інформацію для російських ЗМІ щодо нібито соцзахисту безробітних з боку окупаційної влади.

Напередодні звільнення Харківської області у 2022 році жінка втекла до РФ і зараз переховується від слідства. Вирішується питання про оголошення її в розшук.

42-річній жінці заочно повідомили про підозру в держзраді та колабораційній діяльності. Їй загрожує довічне позбавлення волі з конфіскацією майна.