Колишня працівниця "Укрпошти" розповсюджувала російські газети під час окупації Ізюма. Речник обласного управління СБУ Владислав Абдула повідомив про затримання 51-річної підозрюваної.

Ізюм був окупований 1 квітня 2022 року, у вересні того ж року звільнений ЗСУ.

Співробітниця одного з відділень "Укрпошти" в Ізюмі з початку травня 2022 року почала співпрацювати з росіянами. Вона добровільно погодилася очолити незаконно створену "філію Роспошти".

Із травня до вересня жінка отримувала в окупаційній адміністрації пачки газет: "Изюмский телеграфъ", "Харьков Z" і "Красная звезда". У прокуратурі додали, що до переліку газет входила і "Комсомольская правда".

У цих газетах розповідалося, що нібито РФ та її збройні сили не є ворогом України, нібито росіяни з турботою ставляться до жителів окупованих територій і надають їм усіляку допомогу. Матеріали газет заперечували збройну агресію РФ проти України, мали формувати у читачів негативне ставлення до української держави, недовіру до органів державної влади України та ЗСУ.

Також жінка агітувала своїх колишніх колег з "Укрпошти" влаштовуватися на роботу в окупаційне поштове підприємство та закликала до співпраці з росіянами.

Після звільнення Ізюма жінка довго переховувалася від правосуддя. Однак співробітники СБУ затримали її. Підозрювану взяли під варту.

За ч. 6 ст. 111-1 Кримінального кодексу України (колабораційна діяльність) їй загрожує від 10 до 12 років позбавлення волі.