Харківський обласний територіальний центр комплектування та соціальної підтримки надав коментар щодо відео, яке сьогодні ширилося телеграм-каналами. Під відео був підпис про те, що на Холодній Горі чоловіка силою запхали в бус та відвезли в невідомому напрямку.

В заяві представники ТЦК, що затриманий чоловік перебував у розшуку та спочатку відмовлявся виконувати законні вимоги представників влади.

Наразі військовозобов'язаний харків'янин оновив свої дані в ТЦК, отримав направлення на проходження військово-лікарської комісії та не подав жодних скарг чи заяв.

ТЦК нагадав про необхідність мати при собі військово-облікові або інші документи, що посвідчують особу, під час дії воєнного стану та надавати їх для перевірки уповноваженим особам.

Також представники центру закликають жителів до взаємоповаги при спілкуванні з військовослужбовцями ТЦК, багато з яких повернулися з фронту після поранень. Вони також просять громадськість критично ставитися до інформації в інтернеті та користуватися лише офіційними джерелами.

Нещодавно у Мережі також з'явилося відео бійки між ТЦК і цивільними в передмісті Харкова. Щодо того інциденту також був надан офіційний коментар.