Російські збройні сили не відмовились від своїх планів щодо Харківської області, ворог шукатиме нові можливості та "точки входу" в область. Про це в ефірі національного телемарафону повідомив заступник голови Харківської обласної військової адміністрації Євген Іванов.

Наразі у Харківській області бойові дії йдуть на трьох напрямках: Куп'янському, Вовчанському та Липецькому. Раніше проєкт Deep State повідомляв, що росіяни накопичили сили для наступу на Борову, але у ГУР заявили, що ЗСУ зламали плани РФ щодо цього напрямку. Крім того, 26 червня росіяни намагалися прорватися через кордон поблизу села Сотницький Козачок на Золочівському напрямку.

За словами Іванова, за добу на Куп'янському і Харківському напрямках відбулося 17 боєзіткнень, усі атаки було відбито. Також відомо, що за минулу доби росіяни втратили 102 солдати на Харківському фронті. Щодо фортифікаційних споруд, Іванов запевнив, що їх будівництво відбувається за планом та графіком.

Також заступник голови ХОВА повідомив про ситуацію з електропостачанням у регіоні. За його інформацією, через обстріли без світла залишаються понад 40 тисяч абонентів. Застосовуються графіки погодинних відключень.

За словами Іванова, Харків не має власної генерації електроенергії і повністю залежить від її транзиту з інших областей України. Він додав, що графіки відключень будуть застосовуватися і надалі, а їх тривалість залежатиме від збалансованості енергосистеми. 

Графіки погодинних відключень запроваджено з 25 березня 2024 року для стабілізації роботи енергосистеми. Чому відключення можуть тривати довше, ніж зазначено у графіках - читайте тут.