Президент України Володимир Зеленський прокоментував удар по "Новій пошті" в Харкові 30 червня.

За попередніми даними, росіяни вдарили ФАБ-500 з УМПК (500-кілограмова фугасна авіаційна бомба з уніфікованим модулем планування і корекції) з території Бєлгородської області РФ. Бомба впала біля поштового відділення.

Внаслідок удару одна людина загинула. Це водій вантажівки “Нової пошти”. 9 людей, серед яких була 8-місячна дитина, постраждали.

Зеленський наголосив на тому, що в захисті Харкова має допомогти співпраця з іноземними партнерами.

“Ці їхні бомби – одна з ключових основ путінської здатності воювати. Чим швидше світ допоможе нам розібратись із російською бойовою авіацією, що запускає ці бомби, чим швидше ми зможемо завдати ударів – цілком справедливих, до речі – по російській військовій інфраструктурі, по військових аеродромах, тим ближче буде мир. Справжній мир.
Світ має достатню силу, щоб примусити Росію до миру. І зокрема в захисті Харківської області від російського наступу ми довели, що рішучість партнерів дійсно допомагає. Удари по російському прикордонню допомогли захистити життя. Так само допоможуть і подальші рішення – сміливі рішення, які повинні бути, яких ми потребуємо і про які говоримо постійно з нашими партнерами. Найближчими тижнями ми продовжимо комунікацію, щоб отримати необхідні рішення”, - заявив голова держави.

Президент висловив співчуття рідним загиблого.

Це не перший удар росіян по відділеннях “Нової пошти” у Харкові і області. Хроніка обстрілів - в нашому матеріалі.