У Куп'янській громаді залишається 168 дітей. Про це в ефірі телемарафону повідомив голова Куп'янської міської військової адміністрації Андрій Бесєдін.

Куп'янська громада на сході Харківської області розташована в безпосередній близькості до лінії фронту. Населені пункти громади постійно піддаються обстрілам і бомбардуванням. До війни в Куп'янській громаді проживало 56,3 тис. жителів. Але зараз населення різко скоротилося: у громаді залишається 7,3 тис. місцевих жителів, із них 168 дітей.

За інформацією Бєсєдіна, триває евакуація цивільного населення з території громади, але багато хто нехтує власною безпекою, безпекою близьких і дітей. 

За оцінкою голови адміністрації, ситуація в громаді залишається складною, але контрольованою. Росіяни посилили натиск, завдають ударів і намагаються знайти слабкі місця в українській обороні, але безуспішно. 

"Наші Збройні Сили повністю контролюють ситуацію і знищують техніку та живу силу противника", - заявив Бєсєдін.

Щодня війська РФ руйнують логістичні шляхи між ліво- та правобережжям громади, але комунальники їх відновлюють.

Незважаючи на близьке розташування Куп'янська до лінії фронту, каже Бєсєдін, місто живе і працює: функціонує маршрутний транспорт, працюють пошта, аптеки, банкомати, магазини, лікарні, комунальні підприємства та інші установи. Куп'янська міська військова адміністрація та підприємства критичної інфраструктури працюють у штатному режимі.

28 червня Рада оборони області ухвалила рішення про розширення зони примусової евакуації сімей з дітьми. Евакуація стосуватиметься небезпечних для проживання населених пунктів Ізюмського, Богодухівського, Куп'янського та Чугуївського районів.

У листопаді минулого року в Куп'янському районі проводилася примусова евакуація, зокрема і з Куп'янської громади. Тоді з трьох громад вивезли 296 дітей.

Фото - ілюстративне