РФ перекинула морську піхоту на Харківський напрямок. Про це в ефірі "Суспільного" 25 червня повідомив заступник командира батальйону ударних БпАК "Ахіллес" Олесь Маляревич.

За даними військового, це підрозділи 155-ї дивізії. 

"Морська піхота - це більш дисциплінований організм, вміють воювати. Тактика їхня стабільна: активні удари артилерією і керованими авіабомбами. Техніку не застосовують, бо дуже насичена лінія дронами - техніка тут довго не живе. Потім штурми малими піхотними групами", - розповів Маляревич.

За його оцінкою, ситуація в районі Стрілеча-Глибоке-Липці - напружена.

Цілодобово відбуваються штурми як з боку ЗСУ, так і військ РФ. За даними військового, за останні два тижні ЗСУ вдалося звільнити частину територій. Росіяни намагаються повернути втрачені позиції, але безуспішно. Вони підтягують резерви.

Наступ на півночі Харківської області почався 10 травня. У перші дні росіянам вдалося просунутися на окремих ділянках на відстань до 10 км від кордону. Але ЗСУ зупинили російські війська на підступах до села Липці та у Вовчанську. На цих ділянках півтора місяця тривають запеклі бої. 

У зведенні Генштабу ЗСУ станом на 10:00 25 червня повідомляють, що на Харківському напрямку тривало два зіткнення в районі Вовчанська. 

Втрати російських військ 24 червня на цьому напрямку становили: 

  • 93 людини вбитими і пораненими;
  • одна бойова броньована машина;
  • чотири артилерійські системи;
  • сім автомобілів.

На Куп'янському напрямку від початку доби росіяни провели 6 атак у районах Степової Новоселівки, Піщаного та Стельмахівки. Три спроби військ РФ просунутися вперед відбито ЗСУ. Три бойові зіткнення тривають. Українські підрозділи не втратили позицій.