23 червня внаслідок російського авіаудару по Холодногірському району Харкова загинув 73-річний Олександр. Чоловік поливав огірки на власному городі, коли стався удар російської УМПБ Д-30, пише "Суспільне".

За словами сина загиблого, також на ім'я Олександр, його батько був художником на пенсії та підпрацьовував охоронцем. Чоловік жив разом із молодшим сином, який на момент удару відпочивав в альтанці з товаришем. Обидва молоді чоловіки отримали поранення і наразі перебувають у лікарні.

Син загиблого розповів, що перебував неподалік, коли стався вибух. Побачивши дим з боку батьківського будинку, він одразу поспішив на місце трагедії.

Сусід Олександра, Сергій Мельник, який знав загиблого близько 50 років, згадує його як активну та життєлюбну людину. За його словами, Олександр був працьовитим, рано вставав, не хворів і вів активний спосіб життя. Він описав загиблого як "коренасту" людину, яка ніколи не скаржилася на життя і завжди була в русі.

У той день РФ вдарила чотирма КАБ-250 по Холодногірському та Шевченківському районах міста. Через обстріл одна людина загинула, 11 - постраждали.