22 червня росіяни вдарили КАБами по території "Фельдман Екопарку". Знищено притулок для тварин, в який з усієї області привозили покинутих домашніх улюбленців; собачий питомник, а також загинули лані та олені. Про це повідомив власник парку Олександр Фельдман.

Бомби влучили в частину парку, яка останні півтора роки перебувала в стадії реконструкції та не працювала.

Фельдман зазначив, що собак з питомнику евакуювали раніше, вони зараз перебувають у різних містах, включаючи Київ та Полтаву, а також у приватних осіб.

Під час ударів на тій території парку на щастя, ні людей, ні тварин не було, але лані та олені дуже лякаються й гинуть, навіть не потрапляючи під прямі удари: тварини розбивали голови об огорожі, стовпи та дерева.

За словами Фельдмана, пожежники прибули на місце, але були змушені відступити через загрозу повторного удару, перш ніж змогли розгорнути обладнання.

Екопарк серйозно постраждав під час інтенсивних обстрілів Харкова російськими військами 2022 року. Було пошкоджено більшу частину споруд, загинуло 6 працівників і понад 300 тварин. Фельдман розповів, що до російського нападу у них було 140 собак, з яких половина загинула від спраги: окупанти не дозволяли не лише годувати, а й навіть поїти тварин.

За його словами, коли вдалося дістатися до собак, їхня вага зменшилася вдвічі - тварини, які раніше важили 80-90 кілограмів, схудли до 35-40 кілограмів. Тварин доводилося виносити на руках, оскільки вони не могли самостійно пересуватися через виснаження.

У 2023 році парк частково відновив свою роботу.

Фото: голова Малоданилівської громади Олександр Гололобов