РФ учора, 21 жовтня, завдала ракетного удару по терміналу «Нової пошти» в Коротичі, що в передмісті Харкова. Вибухи пролунали близько 22.15, за попередніми даними росіяни традиційно запустили дві ракеті типу С-300 з Бєлгородської області.

Термінал майже повністю зруйнований, пошкоджені 7 вантажних автомобілів та 2 напівпричепа. Після удару зайнялася пожежа на площі близько 300 кв.м.

На момент вибухів на території термінала перебувало 22 особи – працівники підприємства. Із них 6 загинули – усі чоловіки. Двоє загиблих, за даними поліції, настільки сильно обгоріли, що доведеться робити аналізи ДНК, щоб їх опізнати.

Ще 16 людей поранені. Серед постраждалих - чоловіки віком від 19 до 43 років: у них осколкові поранення, вибухові травми, переломи, рвані рани.  Стан восьми з постраждалих лікарі оцінюють як важкий, ще восьмеро - у стані середньої тяжкості.

Розбір завалів триває.

Це вже другий російський удар по терміналу «Нової пошти» в Коротичі. Перший був нанесений наприкінці квітня 2022 року. Тоді загинула одна людина, термінал зазнав пошкоджень. Його вібдудували.