ЗСУ зламали плани РФ щодо наступу на Борову Харківської області. Про це заявив прес-секретар Головного управління розвідки Міноборони України Андрій Юсов в ефірі телемарафону.

Борова - селище в Ізюмському районі, у якому до війни проживало 5,3 тис. осіб. 14 квітня 2022 року Борова була окупована, 3 жовтня того ж року - звільнена. Борова перебуває в зоні бойових дій і постійно обстрілюється військами РФ.

"Якщо говорити про Борову та її напрямок, то наміри ворога там українські захисники зламали. Втрати в живій силі та в техніці - значні. Так, вони намагаються підтягувати резерви, і потенційно загроза залишається, але поки що не йдеться про формування нових угруповань для повторення ситуації", - заявив Юсов.

Раніше проєкт Deep State повідомляв, що росіяни накопичили сили для наступу на Борову. За даними аналітиків, на ділянці від Райгородки до Нововодяного російське командування зосередило до 10 тисяч солдатів і приблизно 450 одиниць озброєння та військової техніки, з яких 200 артсистем.

Голова Харківської ОВА Олег Синєгубов заявляв, що в Борівській громаді можуть оголосити примусову евакуацію сімей із дітьми.