На Харківському напрямку декілька росіян за минулу добу здалися в полон. Про це йдеться у зведенні Генштабу станом на 19.00 20 червня.

Також відомо, що 2 червня біля Вовчанська Сили оборони України взяли в полон близько 60 російських солдат, а пізніше - ще одного російського військового, який чекав на евакуацію 21 день.

Крім того, за минулу добу на Харківському напрямку ворог втратив вбитими та пораненими 59 людей. Раніше фахівці заявляли, що війська РФ зазнають рекордних втрат на цьому відрізку фронта. Загалом у травні росіяни на всіх напрямках втратили 38 940 солдат - це рекордний показник втрат РФ з лютого 2022 року.

Нещодавно повідомлялося, що ЗСУ змусили російське командування через великі втрати перекидати війська з Донецького напрямку на Харківський. 

Армія РФ продовжує бомбардування області з літаків. За вчорашній день окупанти скинули шість КАБів на райони Вовчанська, Нескучного та Липців. Також вони вели безуспішні штурмові дії у Вовчанську та біля Тихого.

Росіяни почали наступ на півночі Харкова у травні. Основні напрямки атак - Вовчанськ та Липці. Українська армія стабілізувала ситуацію приблизно за два тижні, зупинивши ворога й не давши йому просунитися вглиб області. На початку травневого наступу росіяни захопили у Липецькій громаді 6 сіл