Голова ХОВА Олег Синегубов 18 серпня обговорив із головою Канцелярії прем'єр-міністра Польщі Міхалом Дворчиком можливість передачі Харківській області буржуйок та мобільних генераторів. Про це повідомили у Харківській обласній військовій адміністрації.

Крім буржуйок та генераторів сторони також обговорили можливість передати модульні котельні на твердому паливі та великі намети для влаштування пунктів обігріву.

"Ми досі надавали продукти харчування та технічне обладнання, але також хочемо допомогти підготуватися до зими. Також хотіли обговорити медичну допомогу, не лише надання ліків, а й, наприклад, приїзд наших фахівців", - сказав Міхал Дворчик.

Олег Синегубов зазначив, що Харківська область постійно отримує від Польщі гуманітарні вантажі, зокрема продукти.

"Частину цих продуктів направили до наших громад, а з іншого сформували резервний фонд. Адже стратегічний запас має бути, оскільки до Харкова повертаються люди. Зараз тут перебуває близько мільйона людей", - сказав Олег Синегубов.


Увага! Читайте нас у телеграм-каналі Новини Status Quo
Там більше інформації!


Раніше Харківський міський голова Ігор Терехов також попросив представників закордонних фондів допомогти Харкову пройти опалювальний сезон. Таке прохання градоначальник озвучив 17 серпня під час зустрічі з представниками іноземних організацій, які готові надати підтримку Харкову підготуватися до зимового періоду.