25-річний харківський блогер може отримати 10 років позбавлення волі за популяризацію РФ і СРСР. У прокуратурі повідомили, що розслідування завершено й обвинувальний акт скеровано до Жовтневого районного суду.

За даними слідства, безробітний харків'янин створив в YouTube власний канал, де популяризував комуністичну символіку СРСР і вихваляв тоталітарний режим.

Також для поширення власних поглядів він використовував сторінки в мережі Instagram і в забороненій в Україні російській соцмережі ВКонтакте. Свої публікації чоловік ілюстрував зображеннями прапора СРСР і червоної зірки, портретами Леніна і Сталіна.

У місцевому парку обвинувачений публічно розповідав перехожим, що нібито "на території України будуються бази НАТО, а Росія змушена захищати свої землі".

У квітні 2024 року правоохоронці викрили чоловіка. Під час обшуку за місцем його проживання вилучено комп'ютер і мобільний телефон із доказами протиправної діяльності, а також комуністичну символіку, яку обвинувачений використовував під час зйомок відеороликів.