Вищий антикорупційний суд оголосив харківського нардепа Андрія Одарченка в державний і міжнародний розшук. Про це повідомили у Спеціалізованій антикорупційній прокуратурі.

Одарченко обрався до Верховної Ради 2019 року від партії "Слуга народу".

Нардепа обвинувачують у спробі дачі хабара голові Державного агентства відновлення та розвитку інфраструктури Мустафі Найєму біткойнами в еквіваленті 50 тис. доларів.

За даними правоохоронців, Одарченко намагався підкупити Найєма, щоб той посприяв виділенню коштів на відновлення Державного біотехнологічного університету в Харкові. Раніше Одарченка було обрано ректором цього вишу, але дію контракту призупинено на час виконання депутатських повноважень.

У листопаді 2023 року ВАКС заарештував Одарченка з правом внесення застави в сумі 15 млн грн. Нардеп вийшов на свободу під заставу. 

"Суспільне" пише, що прокурор САП під час судового засідання 18 вересня повідомила про ймовірне перебування Одарченка за кордоном, і про те, що кордон він перетнув поза пропускним пунктом. Але, зазначила прокурор, це не підтверджена інформація. 

Тепер прокуратура клопоче про стягнення застави на користь держави та про застосування до підозрюваного суворішого запобіжного заходу. Це питання суд розгляне 23 вересня.