ЗСУ змусили росіян перекидати війська з Донецького напрямку на Харківський. Про це повідомляють в американському Інституті вивчення війни (ISW).

Посилаючись на військового ЗСУ, ISW повідомляє, що росіяни, ймовірно, з району Донецька перекидають підрозділи 155-ї окремої морської піхотної бригади в район Липців.

Крім того, в ISW з посиланням на російське джерело повідомили, що під Вовчанськом також перебували підрозділи 155-ї окремої морської піхотної бригади.

"Повідомлення про появу цих елементів у районі Вовчанська свідчить про можливу передислокацію з Донецького напрямку на Харківський для посилення російського угруповання в Харківській області", - ідеться у звіті ISW.

17 червня речник Харківського угруповання військ ЗСУ полковник Юрій Повх заявив, що російське командування перекидає підрозділи 155-ї окремої морської піхотної бригади і 18-ї мотострілецької дивізії Ленінградського військового округу під Липці, щоб замінити війська, які втратили боєздатність. Також Повх додав, що приблизно з 12-13 червня росіяни переводять на Вовчанський напрямок додаткові сили, а саме підрозділи 138-ї окремої мотострілецької бригади.

Нещодавно представник НАТО на правах анонімності повідомив, що щодобові втрати РФ у травні 2024 року сягали 1000 осіб. Зростання втрат він пов'язував із тим, що росіяни з 10 травня почали наступ на півночі Харківської області. Представник НАТО заявив, що РФ не вдалося створити буферну зону на півночі регіону, про яку заявляв президент РФ Володимир Путін.