Російських диверсантів виявили на півночі Харківської області. Про це повідомив командувач Об'єднаних сил Збройних сил України, генерал-лейтенант Сергій Наєв. ДРГ намагалася прорватися в Богодухівський район.

За даними генерала, за останні два тижні російські диверсанти сім разів намагалися проникнути на територію України. Вони діяли в лісах Чернігівської та Сумської області, а також Богодухівського району Харківської області. У п'яти випадках українські військові своєчасно виявили диверсантів, відкрили по них вогонь із мінометів, артилерії та стрілецької зброї. ДРГ зазнали втрат.

Диверсанти проникають на територію України з Брянської, Курської та Бєлгородської областей.

Про дію ДРГ на півночі Харківщини повідомляв і голова обласної військової адміністрації Олег Синєгубов. Одну з ДРГ виявили 11 грудня: українські військові обстріляли її. Росіяни відступили. Інші ДРГ намагалися прорватися в районі Вовчанська, їх теж відкинули.

Основні бойові дії в Харківській області тривають на Куп'янському напрямку. Тут російські війська намагаються просунутися вперед у районі сіл Синьківка та Петропавлівка. Біля Синьківки 14 грудня ЗСУ відбили 15 атак. 13 грудня українські військові відбили 21 атаку біля Синьківки і дві - біля Петропавлівки. Ці села розташовані на відстані кількох кілометрів від Куп'янська. У Куп'янську зараз створюють кругову оборону.