У Харківській області готують до відкриття сім пляжів. Про це на брифінгу розповів начальник управління запобігання надзвичайним ситуаціям ДСНС Харківської області Сергій Колосовський.

Ідеться про такі пляжі:

  • 4 - у Безлюдівці,
  • 1 - у Пісочині,
  • 1 - у Краснокутську,
  • 1 - у Змієві.

Безлюдівка - одна з найпопулярніших локацій у харків'ян для відпочинку біля води. У громаді розповіли, що планують відкрити "Білий пляж", пляж "Небо", а також аквапарк "Олександра" і пляж "Агат". Купальний сезон у Харкові та області традиційно стартує 1 червня.

У громадах, які були в окупації або біля лінії фронту, місця для відпочинку біля води не готуватимуть через мінну небезпеку.

Що стосується пляжів Харкова, Колосовський зазначив, що з їхнім відкриттям ще не визначилися. Місцева влада вирішує, де відкриватимуть пляжі і хто їх облаштовуватиме, адже територія може бути віддана в оренду якимось суб'єктам господарювання. Крім того, за словами мера Ігоря Терехова, пляжі міста розміновані лише частково, там усе ще можуть бути вибухонебезпечні предмети, зокрема, на тій самій Журавлівці, що не раз потрапляла під артобстріли росіян.