Російські диверсанти намагаються прорвати кордон на півночі Харківської області, повідомив голова обласної військової адміністрації Олег Синєгубов у телемарафоні.

Губернатор заявив, що російські ДРГ у цій частині області стали з'являтися частіше, ніж раніше. Учора, 11 грудня, українські військові виявили одну групу й обстріляли її. Диверсанти відступили.

Інші групи ДРГ намагалися прорватися в районі Вовчанська, їх також відбили.

За оцінкою губернатора, росіяни також прагнуть блокувати Куп'янськ і Куп'янськ-Вузловий. Для цього вони наполегливо атакують Синьківку

Синьківка - невелике село за 9-ти кілометрів на північний схід від Куп'янська. Це село війська РФ штурмують уже понад рік, з кінця 2022-го, проте взяти цей населений пункт не можуть. ЗСУ відбиває всі атаки. 

Саме Куп'янський напрямок і суміжний із ним Лиманський голова ХОВА називає найнебезпечнішими в області.

Про спроби російських військ блокувати Куп'янськ заявляв і командувач Сухопутних військ ЗСУ Олександр Сирський. Намагаючись організувати наступ, російські війська зазнають значних втрат: за даними генерала, у 8 разів більших, ніж ЗСУ. Щоб заповнити втрати, росіяни перекидають на Куп'янський напрямок штурмові підрозділи, які раніше перебували в резерві.