На Харківщині можуть розширити зону примусової евакуації. Про це повідомив голова Харківської ОВА Олег Синєгубов в ефірі телемарафону.

Він зазначив, що на Куп'янському напрямку ситуація тяжка: лише за добу 10 вересня росіяни провели 12 атак, Куп'янськ атакували безпілотниками. 11 вересня війська РФ обстріляли Куп'янськ із танків.

Синегубов заявив, що на найближчому засіданні Ради оборони розглянуть питання про примусову евакуацію сімей із дітьми із 29 населених пунктів трьох громад Куп'янського району. Планується вивезти близько 270 дітей із батьками.

Раніше голова Куп'янської районної військової адміністрації Андрій Канашевич повідомляв, що останнім часом обстріли Куп'янська та околиць посилилися. Під ударами майже всі населені пункти вздовж річки Оскол на лівому березі, включаючи Куп'янськ.З кінця серпня у районі щодня є поранені чи загиблі серед мирного населення. Місцева влада активізувала евакуацію мешканців із небезпечних районів. Збільшилася кількість людей, які виїжджають з лівого берега Оскола, особливо з Курилівської громади, Ківшарівки та Куп'янська-Вузлового.