У Харківській області побільшало безробітних. Як повідомили в обласній службі зайнятості, зараз на одне робітник претендують 14 осіб.

З початку березня за чотири місяці війни в обласній службі зайнятості зареєструвалися як безробітні майже 12 тис. осіб, половина з них – у червні (6100 осіб). Минулого року за аналогічний період статус безробітного набули близько 19 тис. осіб.

Роботодавці протягом цього періоду надали до служби зайнятості 3 тис. вакансій, що становило лише 16% вакансій за відповідний період минулого року.

У той самий час, останні два місяці на регіональному ринку праці спостерігається поступове збільшення кількості пропозицій роботи. Так, у травні попит на робочу силу зріс на 9% порівняно із квітнем. Такий же темп зростання зберігся у червні до травня. Переважно зростає попит на працівників робітничих спеціальностей, зокрема у сільському господарстві, будівництві, торгівлі, охороні здоров'я та надання соціальної допомоги, у сфері допоміжного обслуговування будинків та територій.

На початок липня:

  • на обліку у службі зайнятості перебувало 20 700 безробітних;
  • на одне вільне робоче місце в середньому по області претендували 14 безробітних, рік тому – чотири особи.

Нагадаємо, метрополітен запрошує на роботу охоронців. Про це повідомили у КП "Харківський метрополітен".

Вимоги до кандидатів: наявність дійсного військового обліку та відсутність медичних протипоказань за станом здоров'я. Досвід роботи у сфері охорони чи проходження служби у лавах Збройних Сил України – вітається.

Контактний телефон: (067) 983-32-28 (з понеділка до п'ятниці, з 8:00 до 17:00).