Запланована вартість будівництва шкільного укриття у Наталиному Красноградського району Харківської області - удвічі вища, ніж вартість будівництва вже зведеної підземної школи в Харкові. Про це свідчать дані на сайті публічних закупівель Prozorro, пише "Харківський антикорупційний центр".

Вартість укриття наразі сягає 127,7 мільйонів гривень. Рік тому Наталинська сільрада без тендеру уклала договір на 59,12 мільйона гривень з ТОВ "Будівельна група "Житлобудпроект" на спорудження укриття для місцевого ліцею. Однак згодом цю угоду розірвали.

У березні 2024 року сільрада замовила коригування проєктної документації за 1 мільйон гривень, тоді як сам проєкт обійшовся ще у 2 мільйони.

Планується, що укриття вміщатиме 400 людей і матиме баскетбольний та спортивний майданчики, оновлені доріжки та тротуари. Для порівняння перша підземна школа у Харкові, розрахована на 450 учнів одночасно, коштувала 58,8 мільйона гривень - удвічі дешевше, ніж укриття у Наталиному.

Загалом у 2024 році підземну школу відкрили у Люботині, також йде будівництво у Коротичі.  До 1 вересня в обласному центрі планують побудувати ще 3-4 підземні школи в різних районах міста. Ймовірно, підземні школи будуть у Новобаварському, Холодногірському та Шевченківському районах.