10 червня росіяни обстріляли волонтерів, які вивозили тварин із Вовчанська, пише "Суспільне".

Представниця організації "Порятунок тварин Харків" Ярина Вінтонюк повідомила, що двоє волонтерів дістали поранення: один із них, Руслан, був контужений, другий, Степан, - втратив слух. Постраждалі перебувають під наглядом лікарів.

За словами Вінтонюк, волонтери неодноразово потрапляли під обстріли: тільки у Вовчанську втратили вже чотири машини.

Організація щодня отримує заявки на евакуацію тварин. Через постійні обстріли по Вовчанську проїхати машиною практично неможливо, тому рятувальникам доводиться добиратися до тварин пішки.

Усього за місяць, від початку російського наступу на півночі Харківської області, організації вдалося евакуювати 1 448 тварин, двоє з них були у важкому стані й потребували операції.

Деяких тварин господарі залишали на прив'язі. Це, кажуть в організації, найскладніші ситуації, оскільки тварини не можуть врятуватися самостійно.

Врятованих тварин волонтери перевозять до Харкова, до логістичного хабу, де їм надають медичну допомогу та поширюють інформацію про них у соцмережах.

Місць у притулку не вистачає. Тому волонтери просять усіх, хто може, взяти тварин до себе. Це можуть бути родини, притулки, організації як в Україні, так і за кордоном. В організації є можливість перевозити тварин і по Україні, і в Європу. 

Телефон організації "Порятунок тварин Харків" - 095-478-88-78.

Фото: “Суспільне”