На Куп'янському фронті – загострення. Голова Харківської ОВА Олег Синєгубов заявив, що у Харкові розгортають ще 6 тисяч місць для внутрішньо переміщених осіб.

Росіяни щодня завдають ударів по цивільній інфраструктурі та по мирним людям в Куп'янському районі. Тільки за один день 7 жовтня вони били по Куп’янську кілька разів дронами, КАБами, та артилерією.

Наближення зими також ускладнює життя мирних людей, оскільки прогнозуються проблеми з опаленням.

За оцінкою губернатора, загроза життю та здоров’ю місцевих жителів - надвисока. Голова Куп’янської районної військової адміністрації Андрій Канашевич раніше заявляв, що складна ситуація на Куп'янському напрямку створює загрозу для 4000 мешканців на лівому березі Осколу. 

Влада закликає людей виїхати у безпечніші місця. Ще в вересні примусову евакуацію родин з дітьми оголосили в трьох громадах району: Куп'янській, Курилівській та Кіндрашівській.

Ситуація в Куп'янському районі

► Зараз у 8 громадах Куп’янського району проживає понад 32,2 жителів (до війни було більше 130 тис.). Із них майже половина - люди похилого віку.

► Станом на початок жовтня в Куп‘янському районі проживало 2780 дітей.

► 46 населених пунктів залишаються без газопостачання, зокрема, Ківшарівка та Курилівка.

► 20 населених пунктів знеструмлені повністю. Комунальники поступово повертають світло, однак росіяни б’ють і по ремонтних бригадах, тому відновлення йде не так швидко.

Фото - ілюстративне