Евакуйовані з Куп'янська та околиць сім'ї з дітьми повертаються в прифронтові зони. Про це повідомив голова Харківської ОВА Олег Синєгубов.

У середині вересня з 29 населених пунктів трьох громад Куп'янського району (Куп'янська, Курилівська та Кіндрашівська) було оголошено примусову евакуацію сімей з дітьми. 

За даними Синєгубова, планувалося вивезти 168 дітей, які значилися в офіційних списках. Уже вивезено 195 дітей, водночас у громадах залишається ще 74 дитини. За оцінкою губернатора, це свідчить про те, що люди, які раніше виїхали, повертаються на небезпечні території. 

При цьому війська РФ продовжують обстрілювати Куп'янський район. Зокрема, тільки Куп'янськ 1 жовтня росіяни масовано обстріляли кілька разів: гатили КАБами, дронами, РСЗВ та артилерією. Є влучання в житлові багатоповерхівки. У місті на лівому березі річки Оскіл після обстрілів важко відновлювати подачу світла та води. Опалювальний сезон тут - під великим питанням. За даними Синєгубова, у Куп'янську залишається 5 сімей із дітьми.

Фото - ілюстративне