Пост в Instagram змінив життя 14-річної футболістки зі Старого Салтова. Історію Поліни Канівець, яка виступає за збірну Харківської області з футболу, розповіло «Суспільне».

Від народження Поліна живе в Старому Салтові. Це селище в Чугуївському районі за 45 км на схід від Харкова на березі річки Сіверський Донець. До війни в селищі мешкало приблизно 3,5 тис. осіб. У лютому 2022 року селище окупували російські війська. 2 травня того ж року ЗСУ звільнили Старий Салтів. Під час боїв селище було частково зруйноване.

Футболом Поліна почала цікавитися в четвертому класі. Сама вчилася набивати м'яч за допомогою відео в YouTube. У 2022 році Поліна з батьками пережила російську окупацію і бої за селище. Тоді було не до спорту. Після звільнення селища записалася у волонтерський спортивний гурток. Почала займатися у тренера Максима Доніка. Було непросто, бо в спортивній групі були одні хлопчики. Але Поліна довела, що вміє грати не гірше. 

Дівчинка розповіла, що її життя змінилося після одного із занять, на якому тренер Максим Донник зняв її вправи з м'ячем. Тренер помітив, що в дівчинки хороша техніка набивання м'яча. Він розмістив відео з юною футболісткою в Instagram. Ролик став популярним, про Поліну дізналося багато людей.

Зараз Поліна виступає за дівочу збірну області. Починала, як голкіперка, але хоче змінити амплуа. 

Улюблені клуби Поліни - іспанська «Барселона» та харківський «Металіст 1925». Улюблений гравець - Лео Мессі.

Максим Донник розповів, що історія Поліни Канівець надихнула інших дітей зі Старого Салтова займатися спортом: до футбольної секції стали приходити більше дівчаток.