Російські диверсанти намагаються прорватися в Україну в районі Вовчанська, повідомив голова Харківської обласної військової адміністрації Олег Синєгубов

За даними губернатора, на Вовчанському напрямку з'явилися російські диверсійно-розвідувальні групи (ДРГ), чого раніше не було. Кілька груп було виявлено цього тижня. ЗСУ відбили диверсантів.

Бої тривають на Куп'янсько-Лиманському напрямку. Тут ЗСУ 6 грудня знищили 5 російських танків і чотири БМП-2. Про це повідомив начальник служби зі зв'язків із громадськістю командування Сухопутних військ ЗСУ Володимир Фітьо.

Загалом за добу ЗСУ на цьому напрямку ліквідували 324 російських військових і знищили 37 одиниць озброєння.

У зоні відповідальності оперативно-стратегічного управління військ "Хортиця" (від Вугледара до Куп'янська) протягом листопада російська армія втратила 10 980 осіб. Знищено понад 1 100 одиниць техніки, серед якої 128 танків, 208 бойових броньованих машин і близько 260 гармат і мінометів різних калібрів.

Російські війська атакують із повітря. На Куп'янсько-Лиманському напрямку 6 грудня вони завдали 14 авіаційних ударів, використовували як винищувальну, так і бомбардувальну техніку, застосували 20 дронів-камікадзе. З мінометів і артилерії позиції українських військ було обстріляно 671 раз.

Олег Синєгубов повідомив, що російські війська продовжують обстрілювати населені пункти в Харківській області: 6 грудня під удар потрапив 21 населений пункт. Зокрема, значного удару завдали по смт Козача Лопань у Дергачівській громаді. Через обстріли в селищі загорілося два приватних будинки. 

На Слобожанському напрямку посилюються обстріли з використанням УАБ та безпілотними дронами "Шахед".